If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някакви по "яки" амортесъори , дали пък няма да го вдигнат?
Няма да може, защото рамото, върху което се прилага силата на амортисьора е много малко (баш си е равно на 0). Както е известно преместването е равно на силата по рамото. Последното като е нула, няма да има преместване, ако ще и с багер да буташ (важи за точката, в която действат амортисьорите в/у пантите на капака. Варианта е тази точка да я изместиш, с по-дълги и по-корави амортисьори. От там ще ти идва проблема със затварянето на багажника, особено ако са ти заети ръцете.
Че аз не знам да го отваря нагоре, а само щтраква - и на трите ми алфи бачка копето за багажника (на 155-цата и на GTV-то са в жабката, а на 164-ката на таблото) При паднал акумулатор ми се е случвало на 164 не иска да отвори.
Чакай сега, казваш, че с натискане на копчето, багажника НЕ МОЖЕ да се отвори сам до горе, с каквито и да било амортисьорчета ли..?
Мисля, че няма да може, освен ако рамото не е съвсем = на нула. Или трябва да се затворя в багажника за да разбера дали е така, или да се експериментира. За първото съм прекалено... пухкав, за второто - нямам пари пък и желание
Добре де , защо просто някой , на който амортесъорите са му здрави , да каже ...като отключи (независимо как) дали сам се вдига или трябва да му се "помогне"?
Добре де , защо просто някой , на който амортесъорите са му здрави , да каже ...като отключи (независимо как) дали сам се вдига или трябва да му се "помогне"?
Ейй, какво ме ухапа това винце... вместо да лежа при момата ме карате да търча до гаража
Да, наистина има рамо, което би било достатъчно да избута капака, НО при по-силни от заводските амортисьорчета.
Не колега, заводските немогат да избутат капака до край. По спомен май бяха 170N, но може и да бъркам. Повече не ми се ходи за днес.
Така на око ако сложиш едни 300-400 Нютона, би трябвало да стане номера... абе експеримент му е майката. Трябва обаче точно да подбереш и дължината им, защото ако са по-дълги пантите ще се блъскат в купето.
Моите са здрави, не избутва а само задържа в горно положение капака на багажника. Единствената екстра според мен която може да се направи е да си отключвате багажника от дистанционното на алармата .
Едните аморти дето съм пуснал да продавам тука {link} (тия дето пише на снимката "пунто?" на тях), като дължина са почти като оригиналдъ (е, маалко по-дълги са) и гарантирам, че отварят догоре, тествано. Искат малко по-сериозен натиск за да затворят багажника но си се затваря без драми.
Естествено не ми е целта да си рекламирам темата с части, които разпродавам, просто не ги знам от каква кола са за да ви кажа - намерих ги в една морга в кашон дето човека си е свалял здрави и си ги е събрал... Всъщност като сила може би и един ще е достатъчен за багажника на ГТВ-то. Ако на някой му се занимава да дойде да ги тества или пък да си плаща доставката мога да ги дам/пратя...
Моите са здрави, не избутва а само задържа в горно положение капака на багажника. Единствената екстра според мен която може да се направи е да си отключвате багажника от дистанционното на алармата .
Moята я взех с тази екстра - много е удобно.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Аз съм новобранец,ма някой работи вече ги проверих....По въпроса с копчетата-и багажника и капака на резервоара се отварят само когато е изгасена и не е на контакт,а багажника само се отключва без да се вдига до горе....поне на мойта...
Аз съм новобранец,ма някой работи вече ги проверих....По въпроса с копчетата-и багажника и капака на резервоара се отварят само когато е изгасена и не е на контакт,а багажника само се отключва без да се вдига до горе....поне на мойта...
Добре де,а на моята това копче си й работеше в началото и след един мой опит да достигна до моторчета за клапата за входящ въздух,при който разглобих жабката,сега копчето ми не работи.От какво може да е това?Вадих самото копче,чистих му пластинките,цъка някакво реленце,но багажникът не се отваря
Comment