Известие

Collapse
No announcement yet.

Копчето за багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не се разбрахме нещо.

Мисълта ми беше , дали амортесъорите сами вдигат капака?
    Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 19:35.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
      Не се разбрахме нещо.

Мисълта ми беше , дали амортесъорите сами вдигат капака?
      Не.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
        Не.

Е това не е добре .

Някакви по "яки" амортесъори , дали пък няма да го вдигнат?
        Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 20:10.
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Е това не е добре .

Някакви по "яки" амортесъори , дали пък няма да го вдигнат?
          Няма да може, защото рамото, върху което се прилага силата на амортисьора е много малко (баш си е равно на 0). Както е известно преместването е равно на силата по рамото. Последното като е нула, няма да има преместване, ако ще и с багер да буташ (важи за точката, в която действат амортисьорите в/у пантите на капака. Варианта е тази точка да я изместиш, с по-дълги и по-корави амортисьори. От там ще ти идва проблема със затварянето на багажника, особено ако са ти заети ръцете.
          Last edited by b_angelov; d.m.y г., 16:19.

Comment

Чакай сега, казваш, че с натискане на копчето, багажника НЕ МОЖЕ да се отвори сам до горе, с каквито и да било амортисьорчета ли..?

Comment

Че аз не знам да го отваря нагоре, а само щтраква - и на трите ми алфи бачка копето за багажника (на 155-цата и на GTV-то са в жабката, а на 164-ката на таблото) При паднал акумулатор ми се е случвало на 164 не иска да отвори.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                Чакай сега, казваш, че с натискане на копчето, багажника НЕ МОЖЕ да се отвори сам до горе, с каквито и да било амортисьорчета ли..?
                Мисля, че няма да може, освен ако рамото не е съвсем = на нула. Или трябва да се затворя в багажника за да разбера дали е така, или да се експериментира. За първото съм прекалено... пухкав, за второто - нямам пари пък и желание

Comment

Добре де , защо просто някой , на който амортесъорите са му здрави , да каже ...като отключи (независимо как) дали сам се вдига или трябва да му се "помогне"?
                  Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Добре де , защо просто някой , на който амортесъорите са му здрави , да каже ...като отключи (независимо как) дали сам се вдига или трябва да му се "помогне"?
                    Ейй, какво ме ухапа това винце... вместо да лежа при момата ме карате да търча до гаража

Да, наистина има рамо, което би било достатъчно да избута капака, НО при по-силни от заводските амортисьорчета.

Не колега, заводските немогат да избутат капака до край. По спомен май бяха 170N, но може и да бъркам. Повече не ми се ходи за днес.
                    Така на око ако сложиш едни 300-400 Нютона, би трябвало да стане номера... абе експеримент му е майката. Трябва обаче точно да подбереш и дължината им, защото ако са по-дълги пантите ще се блъскат в купето.

Comment

Моите са здрави, не избутва а само задържа в горно положение капака на багажника. Единствената екстра според мен която може да се направи е да си отключвате багажника от дистанционното на алармата .

Comment

Едните аморти дето съм пуснал да продавам тука {link} (тия дето пише на снимката "пунто?" на тях), като дължина са почти като оригиналдъ (е, маалко по-дълги са) и гарантирам, че отварят догоре, тествано. Искат малко по-сериозен натиск за да затворят багажника но си се затваря без драми.
                        Естествено не ми е целта да си рекламирам темата с части, които разпродавам, просто не ги знам от каква кола са за да ви кажа - намерих ги в една морга в кашон дето човека си е свалял здрави и си ги е събрал... Всъщност като сила може би и един ще е достатъчен за багажника на ГТВ-то. Ако на някой му се занимава да дойде да ги тества или пък да си плаща доставката мога да ги дам/пратя...
                        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 23:34.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          Моите са здрави, не избутва а само задържа в горно положение капака на багажника. Единствената екстра според мен която може да се направи е да си отключвате багажника от дистанционното на алармата .
                          Moята я взех с тази екстра - много е удобно.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Аз съм новобранец,ма някой работи вече ги проверих....По въпроса с копчетата-и багажника и капака на резервоара се отварят само когато е изгасена и не е на контакт,а багажника само се отключва без да се вдига до горе....поне на мойта...
                            Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
                            Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
                            SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
                            Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!

Comment

Първоначално публикувано от кучето Покажи съобщение
                              Аз съм новобранец,ма някой работи вече ги проверих....По въпроса с копчетата-и багажника и капака на резервоара се отварят само когато е изгасена и не е на контакт,а багажника само се отключва без да се вдига до горе....поне на мойта...

Така си е и при моята, всичко е наред!
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                                Така си е и при моята, всичко е наред!
                                Добре де,а на моята това копче си й работеше в началото и след един мой опит да достигна до моторчета за клапата за входящ въздух,при който разглобих жабката,сега копчето ми не работи.От какво може да е това?Вадих самото копче,чистих му пластинките,цъка някакво реленце,но багажникът не се отваря

Comment

Working...
                                X